Foto afdrukken voor een begrafenis of uitvaart

Als u te maken krijgt met een overlijden van een dierbare, wilt u dat alles goed geregeld is. In dat geval wilt u dat er een mooie foto op of naast de kist staat. In veel gevallen heeft u niet de beschikking over een foto die geschikt is voor de uitvaart, doordat er storende element op de foto staan. Wij kunnen deze foto vaak nog bewerken tot een mooi en waardige portretfoto voor op of naast de kist.

Oude en beschadigde foto’s kunnen ook door ons worden opgeknapt. Met de juiste zorg, en persoonlijk overleg, kunnen we snel een fotoafdruk en bewerking maken voor de uitvaart.

Tips en checklist

Wij adviseren u op de volgende dingen te letten.


  • Kom zo snel mogelijk met de foto langs. Soms hebben wij wat meer tijd nodig voor het beste resultaat.
  • Ga niet zelf aan de foto knippen, vaak knipt u niet in de juiste resolutie die nodig is om de foto op de gewenste maat af te drukken.
  • Breng indien u dat heeft het originele bestand mee. Daar is het beste resultaat mee te verkrijgen
  • Mocht u alleen nog het negatief of dia hebben dan kunnen wij die ook voor u digitaliseren.

Fotolijsten voor de uitvaart

Wat is het beste formaat van een foto voor op de kist ? is een vraag die we veel krijgen. Het formaat wat het meeste gebruikt wordt is 20x30cm. Fotolijsten tot en met 20x30cm hebben een standaard aan de achterzijde, daardoor kunnen deze prima op de kist geplaatst worden. Vaak zijn er nog een of twee condoleance boeken aanwezig tijden de uitvaart. Hierbij adviseren wij een fotolijst van 15x20cm. Wij adviseren u om een matte afwerking van de afdruk te kiezen. De glanzende afwerking van de foto kan er voor zorgen dat er zich vocht tussen de foto en het glas kan voormen. waardoor er drukpunten op de foto kunnen ontstaan.